Energioptimering i sommerhuset

Posted by on feb 17, 2014 in Elektronik | Kommentarer lukket til Energioptimering i sommerhuset

Energioptimering i sommerhuset

Elforbruget i vores sommerhus har længe været alt for højt. Huset er over 50 år gammelt, så det er ikke de mest energieffektive løsninger der blev lavet, da huset blev bygget. Derfor har vi haft en ekspert på besøg, der kunne fortælle os om, hvordan vi får foretaget en energioptimering i vores sommerhus. Han fortalte, at vores el tavler var et godt sted at starte. De el tavler der sidder i et hus kan have meget at fortælle om, hvilken type installationer der er, og dermed også hvordan de kan forbedres. Hos os var det f.eks. en ny varme installation i hjemmet der ville gavne mest, da vi havde et utrolig stort varmespild. Det var noget vi allerede havde talt om at skifte ud, men det er jo altid rart at få en eksperts råd med på vejen.

Hvorfor få foretaget en energioptimering?

Vores el tavler fortalte altså bl.a. hvilken installation i hjemmet det bedst kunne betale sig at udskifte, og der er mange gode grunde til at følge dens råd. For det første er der jo en økonomisk gevinst at hente i form af en billigere elregning, hvilket jo altid er et plus. Derudover er der jo også miljøhensyn at tage, da et højere elforbrug også betyder større CO2 udledning til atmosfæren og dermed et bidrag til den globale opvarmning. Sidst men ikke mindst kan indeklimaet i et hus også påvirkes hvis huset f.eks. ikke er helt tæt eller der er et stort varmespild.

Har du fået lyst til at få set dit hus eller sommerhus efter i energi-sømmene efter det her så kontakt en ekspert på området.